6993200098 Αγία Παρασκευή, Αττική info@home-therapy.gr
hero image


 

Νευρολογικά 
Home Therapy - Σέρτσου Μαρία - Μυοσκελετικά  - Αναπνευστικά  - Αγία Παρασκευή Αττική

 

Η "Home Therapy" αποτελεί ένα κέντρο φροντίδας υγείας που ειδικεύεται στις κατ' οίκον θεραπείες για νευρολογικά προβλήματα, προσφέροντας συνολική φροντίδα και στήριξη σε όσους χρειάζονται εξειδικευμένη περίθαλψη.

Εξειδικευμένες Θεραπείες για Νευρολογικά Προβλήματα
Στην "Home Therapy," αναλαμβάνουμε με ευθύνη και εμπειρία τη θεραπεία διαφόρων νευρολογικών παθήσεων, προσφέροντας ατομικούς και προηγμένους τρόπους αντιμετώπισης για την βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών μας.

Αναλαμβάνουμε θεραπείες για:

 • Εγκεφαλικό: Παρέχουμε ολοκληρωμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις προκειμένου να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των λειτουργιών μετά από εγκεφαλικό.
 • Parkinson: Διαθέτουμε εξειδικευμένες θεραπευτικές λύσεις για τη διαχείριση των συμπτωμάτων του Πάρκινσον.
 • Σκλήρυνση: Προσαρμοσμένες θεραπείες για την υποστήριξη και τη διαχείριση της σκλήρυνσης.
 • Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα: Στοχεύουμε στην ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων και την προώθηση της κινητικότητας.
 • Ημιπληγία / Τετραπληγία: Παρέχουμε στήριξη και θεραπείες που στοχεύουν στην επαναφορά της κινητικότητας και της ανεξαρτησίας.
 • Πολιομυελίτιδα / Πολυνευροπάθεια: Αντιμετωπίζουμε προβλήματα του νευρικού συστήματος με προσεγμένες και προσαρμοσμένες θεραπείες.
 • Ρευματοειδή Αρθρίτιδα / Charcot-Marie-Tooth: Παρέχουμε φροντίδα και ανακούφιση σε περιπτώσεις αυτών των σπάνιων παθήσεων.
 • Νόσος κινητικού νευρώνα / Κινητικές Διαταραχές: Αντιμετωπίζουμε προβλήματα του κινητικού νευρώνα με εξειδικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις.
 • Μυοπάθειες – Μυασθένειες / Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Παρέχουμε θεραπείες για τη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας και της κίνησης.

Στην "Home Therapy," κατανοούμε ότι κάθε ασθενής είναι μοναδικός, και για αυτόν τον λόγο παρέχουμε προσαρμοσμένες θεραπείες που προσαρμόζονται στις ατομικές τους ανάγκες. Η φροντίδα μας δεν απευθύνεται μόνο στον ασθενή, αλλά και στην οικογένειά του. Στην "Home Therapy," είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε σε κάθε βήμα της θεραπευτικής διαδικασίας.

Εάν ψάχνετε για εξειδικευμένες κατ' οίκον θεραπείες που εστιάζουν στη φροντίδα, την άνεση και την ανάκαμψη, η "Home Therapy" είναι εδώ για εσάς. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να ξεκινήσετε το ταξίδι προς μια ζωή με περισσότερη ευεξία και ανεξαρτησία.

 

 

     
     
 

PARKINSON 

Η νόσος Parkinson είναι η πιο συχνή διαταραχή μετά το Alzheimer. Είναι μία εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος, η οποία οφείλεται στη μείωση ή έλλειψη ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη είναι υπεύθυνη για τη μυϊκή λειτουργία. 
Τα κινητικά συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς είναι «πάγωμα», βραδυκινησία, τρέμουλο, δυσκαμψία, αστάθεια, πόνος (στην κίνηση και στην ακινησία) και μείωση εύρους κίνησης των αρθρώσεων. Παράλληλα παρουσιάζονται μη κινητικά συμπτώματα όπως κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, νοητικές διαταραχές κ.α.
Η νόσος Parkinson είναι συνδεδεμένη με σημαντική ανικανότητα και χαμηλή ποιότητα ζωής. Οι ασθενείς μπορούν να ζήσουν ποιοτικά με εξατομικευμένα φυσιοθεραπευτικά προγράμματα. Η εκτέλεση συγκεκριμένου ασκησιολογίου βοηθάει στην αύξηση επιπέδων ντοπαμίνης, με αποτέλεσμα την αργή εξέλιξη της νόσου. Είναι σημαντικό το  πρόγραμμα αποκατάστασης, με βάση την διεθνή βιβλιογραφία, να είναι εντατικό, έτσι ώστε να ωφεληθεί ο ασθενής. Η δομή του πλάνου περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης, διατάσεις, ισορροπίας και επανεκπαίδευσης κινήσεων όπου απαιτείται.
Η άσκηση βοηθάει στην βελτίωση της προσοχής της μνήμης και της σκέψης. Η σωματική άσκηση μπορεί να ωφελήσει περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μάθηση. Η άσκηση είναι απαραίτητο, για να έχει αποτελέσματα, να είναι προσχεδιασμένη, δομημένη και επαναλαμβανόμενη. Το πρόγραμμα σωματικής δραστηριότητας βοηθάει να παραμείνετε ενεργοί και να ανταπεξέλθετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

 

 

 

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νευρολογική νόσος, αυτοάνοση και καταστρέφει την μυελίνη του νευρικού ιστού. Τα συμπτώματα της ασθένειας στο μυϊκό ιστό μπορεί να είναι μυϊκοί σπασμοί, δυσκολίες στην κίνηση, πόνος, μουδιάσματα και αστάθεια.

Μορφές πάθησης :

 • Υποτροπιάζουσα ή διαλείπουσα : Είναι η πιο συχνή μορφή.
 • Προϊούσα υποτροπιάζουσα : Σπάνια μορφή με ομαλή κοινωνική ζωή και λίγα επεισόδια έξαρσης.
 • Δευτεροπαθώς προϊούσα : Αφορά ασθενείς με υποτροπιάζουσα και είναι η εξέλιξη της, μετά από κάθε έξαρση υπάρχει αδυναμία επαναφοράς, χωρίς ελπίδες βελτίωσης.
 • Πρωτοπαθώς προϊούσα : Υπάρχει μια αργή αλλά συνεχόμενη επιδείνωση των συμπτωμάτων χωρίς εξάρσεις. Χαρακτηριστική είναι η κλιμακωτή και πολύ αργή χειροτέρευση των ασθενών. 

Τα υπολείμματα δυστυχώς δεν είναι αναστρέψιμα, αλλά η ταχεία διάγνωση είναι σημαντική για έγκαιρη θεραπεία. Η φυσιοθεραπεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιμετώπισης των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας. Το σωστά διαμορφωμένο πρόγραμμα προσέγγισης και εξατομικευμένο στις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου αυξάνει τις πιθανότητες ικανότητας για εργασία και μειώνει τα συμπτώματα.
Στόχος μας η εφαρμογή κατάλληλου ασκησιολογίου, επίσης η εκπαίδευση του ατόμου να πραγματοποιεί καθημερινά μια σειρά ασκήσεων, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.